HTML

ANTIBLOG - AZ AUTONÓM GONDOLAT

Friss topikok

  • S.A.: Bálvány szobrok? Bálványszobor az, amit a pogányok imádnak. Magát a szobrot. Tudtommal a katolikus... (2014.04.01. 12:00)
  • N.: Ez nem Immaculata, mert nem a Holdon lép Mária, nem a Kígyó fejét tapossa. Ez egy Mária mennybevit... (2013.07.26. 20:04)
  • Somogyi Antal: Kedves Sarolta! Örülök, hogy sikerült egy-két dolog kivételével jól leírni a livodai életet. Mivel... (2012.11.29. 17:57)
  • Somogyi Antal: Hű, ez a kommentsorozat most esett le nekem! És teljesen véletlenül a bibliai Lázárról írok. :D (2012.11.14. 23:36)
  • Somogyi Antal: :) Örülök neked Szkippi! (2012.10.13. 20:42)

2012.11.14. 08:44 Hökkentő

Azt ígértem, gyanús szálak végére nézünk. A Sion rend említése volt a legfeltűnőbb ilyen szál, aminek a másik végén a szabadkőművesség lehet.

Az ördög Isten majma, szól a már a szinte közhelyes mondás, ami azt fejezi ki, hogy az ördög csak Isten utánzására képes, önálló alkotásra képtelen. Utánzása viszont tökéletlen és groteszk.

Ehhez hasonlóan elmondható, hogy a szabadkőművesség az Egyház majma. Minden ellenkező szándéka ellenére csak az Egyházat utánozza. Ez az utánzás is torz, az Egyház és tagjainak félelmeit, szorongásait képezi le. Megjelenít mindent, amit a kereszténység nem akar, amitől elhatárolódik, amit el akar kerülni. Viszont a kereszténység élteti, anélkül moccanni sem tud.

Az önálló gondolat teljes hiánya irigységet szül benne, ezért akarja lerombolni a teljes keresztény hagyományt és a forrásokat átértelmezi. Ha sikerülne felszámolnia, azzal magát is megsemmisítené, mert megszűnne az a erő, aminek negligálása élteti.

Hogy jön ez a Mária Magdolna rejtélyhez? Nem kell túlértékelni a szabadkőművességet, mégha titkolózásaival ezt is kívánja elérni. A Jézus-Magdolna szexuális kapcsolatának kiötléséhez nem kell szabadkőművesnek lenni, egyszerűen elég a félművelt ostobaság. Ne úgy képzeljük, hogy valami világközpontban ülnek vakolókanállal mindenre elszánt gonosz emberek, és csak azon törik magukat, hogy minél több romboló dolgot kitaláljanak. Az ilyen vad ötletek folyamatosan jelen vannak, méghozzá bennünk és nem is rossz szándékkal. A kisfiam is megkérdezte pár éve, hogy Jézusnak volt-e felesége. Csak rajtam múlt mennyire tudtam kielégítő választ adni a teljesen normális kérdésre. Az ő környezetében a család a legtermészetesebb életforma. Ha ostoba nem is feltétlenül gonosz módon manipulálni akartam volna őt, mondhattam volna, hogy igen, volt felesége meg öt gyereke, és a legkisebb szófogadó kisfiú volt, aki mindig megette az ebédet az óvodában, nem finnyáskodott, ha sárgaborsó főzelék volt…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anti-blogol.blog.hu/api/trackback/id/tr586012339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása