HTML

ANTIBLOG - AZ AUTONÓM GONDOLAT

Friss topikok

  • S.A.: Bálvány szobrok? Bálványszobor az, amit a pogányok imádnak. Magát a szobrot. Tudtommal a katolikus... (2014.04.01. 12:00)
  • N.: Ez nem Immaculata, mert nem a Holdon lép Mária, nem a Kígyó fejét tapossa. Ez egy Mária mennybevit... (2013.07.26. 20:04)
  • Somogyi Antal: Kedves Sarolta! Örülök, hogy sikerült egy-két dolog kivételével jól leírni a livodai életet. Mivel... (2012.11.29. 17:57)
  • Somogyi Antal: Hű, ez a kommentsorozat most esett le nekem! És teljesen véletlenül a bibliai Lázárról írok. :D (2012.11.14. 23:36)
  • Somogyi Antal: :) Örülök neked Szkippi! (2012.10.13. 20:42)

2007.03.31. 22:35 Hökkentő

 

Egy kereskedelmi TV híradójából

 

Jeruzsálem. Soha nem látott tömeg gyűlt össze a városban, amikor hírét vették, hogy Názáreti Jézus az ellene kiadott körözés ellenére feljön az ünnepre. A fokozott érdeklődés oka egy Lázár nevű ember híresztelése, miszerint őt Jézus a hálából támasztotta fel. A csodatevő - mint korábban azt hírül adtuk - nemzetbiztonsági szempontból veszélyes elem. A főtanács legfrissebb közleménye szerint, ha nem sikerül a jézusveszélyt idejében elhárítani, az az egész emberiség történetére nemkívánatos hatást gyakorolhat. Kiszivárgott hírek szerint Róma tart tőle, hogy nem tudják Jézus követőit a zsidók felszámolni, a birodalomra hárul annak minden terhe. A farizeusok egymást okolják, hogy eddig eredménytelen volt minden próbálkozásuk. A helyszínen tudósítónk Oppurt Iván. Halló!

- István!

- Tessék?

- A vonalban Oppurt István vagyok. Üdvözlöm a nézőket. Mint arról tegnap beszámoltam, a templomot és környékét már öt nappal az ünnep előtt ellepte a tömeg. A rómaiak toleranciája lehetővé tette, hogy a helyiek szabadon ünnepelhessenek, ezért a korai följövetel a városba. Sokan próbálják ezt Jézus népszerűségének betudni, de, mint az a főtanács közleményéből kiderül, csak elenyésző követője akadt, óvatos becslések tizenkettő és hetvenkettő közé teszik. Semmiképp sem lehetnek többen annál, mint ahányan néhány hallal jól tudnak lakni. Nem tűrhető tovább, hogy ez a kicsiny csoportocska az egész nemzet biztonságát veszélyeztesse. A templomőrség felkészült az esetleges rendbontók ártalmatlanítására. Titkosszolgálati forrásokra hivatkozva tudni vélik, a helyi médiák, hogy Jézus elhagyta búvóhelyét, az éjszakát barátainál, annak a bizonyos Lázárnak a házában töltötte, Jeruzsálem felé közeledik.

- István! Innen a stúdióból úgy látjuk, a zaj fokozódik, és a tömeg egy irányba csődül. Mi történik most?

- Ünnep közeledik, zajlanak a templomi események...

- A templom tőled balra van, de a tömeg mintha a damaszkuszi kapu felé vonulna.

- Igen. ... Igen, ez a Názáreti Jézus. Forduljatok arra a kamerával! Egy szamárcsikó hátán ül. Ő okozta a riadalmat. A tömeg pálmaágakat szór eléje. Vannak, akik még köpenyüket is leterítik. Mögötte tanítványai, tíz-tizenkettő elől, vagy száz hátrébb. Kissé zavartaknak tűnnek. Ott látom az Iskarioti Júdást is, aki állítólag közvetít a rendbontók és a főtanács közt. Kiváló gazdasági szakembernek tartják. Többször nehezményezte a jézuskövetők pazarlását. Nagy jövő előtt álló reálpolitikus. Talán neki sikerül ezt a jézus-őrületet helyes mederbe terelnie.

- István! A tömeg valamit skandál. Pontosan innen nem érteni.

- "Hozsanna! Áldott, aki az Úr nevében jön, Izrael királya!" Az elemzők ettől is tartottak, egy király elronthatja a viszonyt Rómával és Heródessel is. A szamárcsikótól is előre tartottak, mert az is meg volt írva, hogy rajta jön Sion leányának, Izráelnek királya. Hát nem kis bonyodalom. A templomőrség tehetetlen, nem is tud beavatkozni.

- Köszönjük István, most elkapcsolunk, de ha bármi fejlemény adódik, hívunk újra. Jeruzsálemi tudósításunkat látták Oppurt Istvántól.

Szólj hozzá!

Címkék: Passió

A bejegyzés trackback címe:

https://anti-blogol.blog.hu/api/trackback/id/tr276013103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása