HTML

ANTIBLOG - AZ AUTONÓM GONDOLAT

Friss topikok

  • S.A.: Bálvány szobrok? Bálványszobor az, amit a pogányok imádnak. Magát a szobrot. Tudtommal a katolikus... (2014.04.01. 12:00)
  • N.: Ez nem Immaculata, mert nem a Holdon lép Mária, nem a Kígyó fejét tapossa. Ez egy Mária mennybevit... (2013.07.26. 20:04)
  • Somogyi Antal: Kedves Sarolta! Örülök, hogy sikerült egy-két dolog kivételével jól leírni a livodai életet. Mivel... (2012.11.29. 17:57)
  • Somogyi Antal: Hű, ez a kommentsorozat most esett le nekem! És teljesen véletlenül a bibliai Lázárról írok. :D (2012.11.14. 23:36)
  • Somogyi Antal: :) Örülök neked Szkippi! (2012.10.13. 20:42)

2007.04.07. 10:26 Hökkentő

 

Híradórészlet egy kereskedelmi TV-ből

 

Jeruzsálem. Véglegesen megoldódott a Jézus ügy. A városban földrengés pusztított.

 

Tegnap keresztre feszítették és meghalt a Názáreti Jézus az utóbbi időkben a tisztességes farizeusokat leginkább felháborító zavargó. Az események csütörtök éjjel váratlanul felgyorsultak, a világsajtó is csak szombat reggelre értesült a fejleményekről. A szabbat és az ünnep miatt munkatársunkat sem tudjuk kapcsolni. A városban még a közszolgáltatások is leálltak, soha nem látott buzgalommal tartják a szombati munkatilalmat. Az egyetlen működő faxról, a helytartói palotából küldte el Opport István tudósítását. Ebből idézünk.

Jézust csütörtök este fogta el a templomőrség az Olajfák hegyén, ahol az éjszakát töltötte tanítványaival. Kisebb dulakodás után bekísérték a főtanács soros elnökének, Kaifásnak házába. A gyalázatos ott sem tartózkodott az istenkáromló beszédtől, ezért a vád egyértelműen megállt, lehetett kérni Pilátustól az ítéletet. A helytartó először bizonytalankodott. Mivel Jézus galileai, elküldte az ünnepre Jeruzsálembe jött Heródeshez, Galilea és Perea fejedelméhez, de onnan is visszaküldték. Pontius Pilátus nem találta bűnösnek, de a nép haragjától félve megostoroztatta. Azzal is próbálkozott, hogy az ünnepre való tekintettel a szokásos amnesztiában részesíti. A nép igazságérzete azonban Barabás szabadon bocsátását követelte. Barabás ugyanis csak egy rablógyilkos volt, a nép szószólói szerint nem vállalható a visszavonhatatlan halálbüntetés. Mi van, ha kiderül utóbb, hogy ártatlan?

Megszületett nagy nehezen az ítélet: Jézust keresztre kell feszíteni. Pilátus magánvéleményét is közölte, minek kapcsán diplomáciai bonyodalmakra lehet számítani.

Az ítéletet római katonák hajtották végre a Koponyák hegyén. Jelen voltak a főtanács tagjai és a templomőrség. Két másik bűnözővel együtt feszítették keresztre Jézust. Elvetemültségére jellemző, hogy még ott is folytatta nyugtalanító beszédeit. Úgy hat óra tájban állt be a halál. Sokan kapcsolatba hozzák az akkor bekövetkezett földrengéssel és a szokatlan sötétséggel. A helytartóság képviseletében eljáró százados nem engedte lábszárcsontjait eltörni, ezért lándzsával megnyitotta oldalát, hogy a halál beálltáról meggyőződjön. A holttesteket még az ünnep beállta előtt eltávolították a hozzátartozók.

Jeruzsálem újra csendes, remélhetőleg az is marad a rendbontó kikapcsolása után. Az ország ünnepli az egyiptomi kivonulás emlékét. A földrengés kisebb kárainak helyreállítása után minden visszatérhet az eredeti kerékvágásba.

 

Nemrég kaptuk a hírt, hogy holtan találták Iskarioti Júdást, a neves üzletembert. Többen úgy vélték, hogy Jézus követőit ő fogja a főtanáccsal való kiegyezés útjára vezetni. A Homo economicus című gazdasági lap szerint Júdás gazdasági társasággá kívánta alakítani a Jézus körüli csoportot. Ezek után a legvalószínűbb, hogy teljesen felszámolódik a Jézus-kör. A tőzsde a hírre még nem reagált.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anti-blogol.blog.hu/api/trackback/id/tr246013057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása