HTML

ANTIBLOG - AZ AUTONÓM GONDOLAT

Friss topikok

  • S.A.: Bálvány szobrok? Bálványszobor az, amit a pogányok imádnak. Magát a szobrot. Tudtommal a katolikus... (2014.04.01. 12:00)
  • N.: Ez nem Immaculata, mert nem a Holdon lép Mária, nem a Kígyó fejét tapossa. Ez egy Mária mennybevit... (2013.07.26. 20:04)
  • Somogyi Antal: Kedves Sarolta! Örülök, hogy sikerült egy-két dolog kivételével jól leírni a livodai életet. Mivel... (2012.11.29. 17:57)
  • Somogyi Antal: Hű, ez a kommentsorozat most esett le nekem! És teljesen véletlenül a bibliai Lázárról írok. :D (2012.11.14. 23:36)
  • Somogyi Antal: :) Örülök neked Szkippi! (2012.10.13. 20:42)

2007.04.22. 13:27 Hökkentő

Ügynöki jelentés a Názáreti Jézus nevű zsidó zavargóról

Piroska fedőnevű ügynöktől III./III. ügyosztály

Jelentésemet nem a szolgálati úton küldöm, mert az összekötő tisztem, Caius Cassius Longinus személye egyre inkább gyanúba hozható az ügy kapcsán. Már az önjelölt messiás első nyilvános szereplései óta nem tulajdonít elég birodalombiztonsági kockázatot Jézus tevékenységének. Kiváltképp a zavargó kivégzése óta vonzódik annak tanításaihoz. Szemének hirtelen gyógyulását is a zsidókirály egyik csodájának tartja. Javaslom az ifjú Longinus fokozottabb figyelését, ha nem történt már meg! Felhívom a figyelmet a család rebellis hagyományaira, mint többek közt a Caesar gyilkosságban való részvételükre! Az a hír is járja, hogy Longinust Syria prefektusává nevezné ki a császár. Remélem, jelentésemmel sikerül megelőzni, hogy méltatlan lássa el a birodalom képviseletét.

A hadseregen belül egy másik százados is Jézus követői közé állt. Marcus Pullius, a gyalogosok parancsnoka azóta tartozik a követők közé, mióta állítása szerint a rabbi halálosan beteg szolgáját meggyógyította.

A Názáreti Jézussal kapcsolatos értesüléseim ellentmondásosak. Mint előző jelentésemben, amit még Longinusnak adtam le, írtam, a holttest a sírból harmadnapra eltűnt. A Marcus Pullius parancsnoksága alá tartozó őrök elaludtak, és a barlangsír bejáratát takaró hatalmas kő elgörgetésére sem ébredtek fel. Legalábbis ezt állítják, bár nyomozás folyik ellenük az ügyben, hogy mindezt csak a bennszülöttek vallási főtanácsának vesztegetése hatására mondják. Jézus valóban meghalt. Mivel Longinusban nem bízom, ezért magam is meggyőződtem a lándzsája által ejtett lék alapján a halál beálltáról. Egyébként sem élhetett volna ilyen kínzások után egy-két napnál tovább. Az eltűnt holttest keresésére Pilátus külön osztagot szervezett, de eddig nem jártak eredménnyel.

Terjednek viszont azok a hírek, miszerint legalább háromszor látták Jézust életben és teljes épségben. Az Emmauszba vezető úton találkozott tanítványaival, és ott együtt étkeztek. Kémeink gyanús körülmények közt látták abban a házban, ahol a tanítványok tartózkodtak. Jézust nem látták bemenni, mégis megjelent a bentiek közt. Egyik hajnalban a sikeres halászatból visszatérő tanítványait várta a tó partján, ahol halat sütögetett. A tanítványok a teli háló ellenére azt állították, nem fogtak egy halat sem.

A helyőrség katonái azt is felvetették, hogy esetleg nem Jézus végezték ki, ezért lehetett őt életben látni húsvét után. Ez teljesen kizárt. Mint fokozottan figyelt személyt, jól ismerjük, lehetetlen volt kicserélni akár egy hasonmásra is.

Szóval, elég zavaros ez az egész ügy. Ha a Jézus személye, holtteste és állítólagos feltámadása körüli dolgok tisztázódnak, nem zárhatjuk le az aktákat. Tanítványai újabban elkezdtek ugyanúgy gyógyítani, mint mesterük. Egyre több követőre találnak. Kivégzése nem bírt kellő elrettentő erővel, csak növelte népszerűségét. Sürgős birodalmi beavatkozásra lehet szükség. Ha a bennszülött vezetők és Pontius Pilatus nem ügyetlenkedik el, egyetlen ember halálával elejét lehetett volna venni az egésznek. Ezek után lehetséges, hogy birodalomszerte ezreket kell kivégezni, hogy a krisztuskövetőknek híre se maradjon.

Megjegyzem még, hogy több éves titkosszolgálati munkám jutalmául beígért századosi kinevezésem esetén hatékonyabban tudom a Császárt szolgálni. Jelentéseimhez az információkat hatékonyabban gyűjthetném. Mivel Pullius és Cassius is érintett, bármelyikük pozícióját elfogadnám.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anti-blogol.blog.hu/api/trackback/id/tr126013015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása