HTML

ANTIBLOG - AZ AUTONÓM GONDOLAT

Friss topikok

  • S.A.: Bálvány szobrok? Bálványszobor az, amit a pogányok imádnak. Magát a szobrot. Tudtommal a katolikus... (2014.04.01. 12:00)
  • N.: Ez nem Immaculata, mert nem a Holdon lép Mária, nem a Kígyó fejét tapossa. Ez egy Mária mennybevit... (2013.07.26. 20:04)
  • Somogyi Antal: Kedves Sarolta! Örülök, hogy sikerült egy-két dolog kivételével jól leírni a livodai életet. Mivel... (2012.11.29. 17:57)
  • Somogyi Antal: Hű, ez a kommentsorozat most esett le nekem! És teljesen véletlenül a bibliai Lázárról írok. :D (2012.11.14. 23:36)
  • Somogyi Antal: :) Örülök neked Szkippi! (2012.10.13. 20:42)

2007.05.06. 11:17 Hökkentő

Ott állt a konyhában. Mind az öt gyermeke aludt. Szemein még meg-meg csillant hajdan volt szépsége, de most valami téboly ült rajtuk. Körbe látszott a szeme fehérje, pedig hatalmas szembogarai ezt nehezen engedik. Először elzárt minden kést. Az urára gondolt és sírt. A sírás feloldotta zavart nézését. Felidézte az NKVD-s tiszt üvöltését, amint a férjét elrángatták otthonról. Nem mondtak semmit, hogyan került a holtteste a Vidubeckij domb alatt a folyópartra. Mit tett az ura? Nem volt hajlandó a barátját börtönbe juttatni szovjetellenes tevékenységért.

Már három éve özvegy. Andrij, a legkisebb nem is látta az apját. Most nekik is végük. Már nincs sóska az árokparton, már megettek minden békát, a tücskök is hallgatnak, kifogytak a Jóisten éléstárából.

És mi van, ha csak egy pusztul, a többi, akkor életben marad…

Ötven évig élt még az asszony. Amint négy gyermekét magukra tudta hagyni, elhagyta a lelke. Csak egy magatehetetlen test volt negyven évig. Etetni, pelenkázni, mosdatni kellett. A semmibe nézett, semmit sem érzékelt. Néha mintha imádkozna, legalábbis valami hoszpogyi pomílúji-szerű hagyta el a száját. Nem adták intézetbe. Gyermekei, unokái szentként tisztelték.

Szólj hozzá!

Címkék: angyalok

A bejegyzés trackback címe:

https://anti-blogol.blog.hu/api/trackback/id/tr786012966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása