HTML

ANTIBLOG - AZ AUTONÓM GONDOLAT

Friss topikok

  • S.A.: Bálvány szobrok? Bálványszobor az, amit a pogányok imádnak. Magát a szobrot. Tudtommal a katolikus... (2014.04.01. 12:00)
  • N.: Ez nem Immaculata, mert nem a Holdon lép Mária, nem a Kígyó fejét tapossa. Ez egy Mária mennybevit... (2013.07.26. 20:04)
  • Somogyi Antal: Kedves Sarolta! Örülök, hogy sikerült egy-két dolog kivételével jól leírni a livodai életet. Mivel... (2012.11.29. 17:57)
  • Somogyi Antal: Hű, ez a kommentsorozat most esett le nekem! És teljesen véletlenül a bibliai Lázárról írok. :D (2012.11.14. 23:36)
  • Somogyi Antal: :) Örülök neked Szkippi! (2012.10.13. 20:42)

2007.06.02. 12:37 Hökkentő

Czakó Gábor honlapja nyílik meg idekattinva. Egyik cikkét ízelítőül idemásoltam. Olvassátok interneten és könyvformában is! Érdemes, tanulságos!

Miért közellenség a kereszténység?

Kezdjük a választ egy kérdéssel: melyik köznek ellensége? A köz szón a többséget szoktuk érteni, demokráciában azt a sokaságot, amelyet erre szolgáló befolyásolási technikákkal többségként könyvelnek. A többség így lehet pl. a hangosabb is: Gazdaságkorban a szemmel láthatót a média által mutatott helyettesíti - eszerint többség az, ami kisebbség ugyan, de a csapból is folyik. Tehát a többség szerepét eljátszhatja pár ezer sajtóhajdú is az újságoktól a tévékig. És ha jól csinálják - márpedig a szakmához értenek - akkor ezer és millió dől be nekik.
A komoly fölmérések azt mutatják, hogy a magyar lakosság túlnyomó része keresztény; a másik oldal felől nézve pedig csak egy csekély kisebbség tartja magát istentelennek. Egyébként a világ hitbéli megoszlása hasonló. Az istentelenek, de még inkább az istengyűlölők ellenségnek tartanak bennünket. Ők ma a világ legharsányabb csoportja. Az első lépésben visszaélnek sajtótöbbségükkel.
Ha részletekbe is beletekintünk, vagyis az ellenünk folytatott kampányokba, akkor meglátjuk, hogy mi nem tetszik nekik.
Először is Isten. Vele számolni bármilyen tudományos, politikai, közéleti, művészeti, erkölcsi (!) gondolatmenetben a leghatározottabban ésszerűtlen, tudománytalan, tehát tilos. Neve leginkább káromkodásban használható, sőt ott egyenesen ajánlott, de mindenütt másutt szigorúan kerülendő.
Ördög nincsen. Abszolúte nincsen, és pokol sincsen, és kárhozat sincsen. Kirekesztés volna! E szavak már a káromkodás-divatból is kimentek, sőt a prédikációkban sem szerepelnek. A szentbeszédekben az üdvösség egyelőre még szóba hozható, de sehol másutt szempont nem lehet.
Bűn nincsen. Ez igen határozott álláspontjuk. Bűncselekmények előfordulnak ugyan, de csak a jog keretei között. A bűn - ha egyáltalán létezik - egyéni ügy: ki ezt tartja helytelennek, ki azt. Sőt, ma ezt, holnap amazt. Annyi bizonyos, hogy transzcendens vonatkozásai nincsenek. Már csak azért sem, mert "me ta fizika" amúgy sem létezik.
Az erény nevetséges, az erkölcs légvár: szerezz sok pénzt, mindegy, miként. Például a magyar országgyűlés többsége - 207 képviselő - határozatban nyilvánította ki 2006. október 6-án, hogy helyesli Öszödi Böszme kormányfőt, mint olyant, tehát a hazudozást, az országrontást, a hatalomőrületet.
A közösségalkotás, különösen az erények védelmében fasiszta gaztett: gumigolyó, ütleg, könnygáz, kardlapozás, vízágyú és börtön jár érte: ezt 2006. szeptember 19. óta tízezrek! tapasztalhatták meg a saját bőrükön.
Utálják például a cölibátust. Rendszeres hadjáratokat folytatnak ellene, holott az egyház nem rajtuk próbálja ki, mint a Leninék a szocializmust az oroszokon meg rajtunk. Hogy miért rühellik? Azért, mert a csakis Istennek szentelt élet, különösen a szerzetesi szüzesség, amely "a szexualitás egyik legszebb és legteljesebb megoldása, mert teljes önátadás" (Barsi Balázs) izzó parázs a szívükön. Az önátadás ugyanis a Mindenhatóval való egyesülést jelenti, az Úr édességének megtapasztalását, mi több, a szerzetesi közösségen belüli "áttetsző életet". Ez a példa iszonyatos előttük. Vagy megbízójuk számára?
Undorodnak a tisztaságtól is. Pár évtizede a giccsfilmek és regények végén a női-férfi hősök még oltár elé álltak, most összefekszenek, rendszerint már az első adódó alkalommal. A tisztaság elavult, szerintük nevetséges, klerikális prüdéria. A modern ember ezen túljutott, túl kell jutnia, különben a mucsaiság átkát viseli. Kinek az érdeke ez?
Rajonganak az összes nemi másságért. 18-20 éve egy mai megmondóember fölhívta a figyelmemet arra, hogy az AIDS-járványt ne merészeljem összefüggésbe hozni sem a nemi szabadossággal, de még kevésbé a homoszexualitással. Kinek a városa Szodoma?
A példákat szaporíthatnánk, de már ebből is kitetszik, hogy a kereszténység jel a világban. Olyan jel, amely szemben áll antikrisztusi korunkkal. Önmagában, puszta létével kritikája, ellensége Gazdaságkornak és a Sátánnak.
Az előttünk álló kérdés az, hogy vagy Jézus jelét viseljük, vagy a Vadállatét?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anti-blogol.blog.hu/api/trackback/id/tr666012859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása