HTML

ANTIBLOG - AZ AUTONÓM GONDOLAT

Friss topikok

  • S.A.: Bálvány szobrok? Bálványszobor az, amit a pogányok imádnak. Magát a szobrot. Tudtommal a katolikus... (2014.04.01. 12:00)
  • N.: Ez nem Immaculata, mert nem a Holdon lép Mária, nem a Kígyó fejét tapossa. Ez egy Mária mennybevit... (2013.07.26. 20:04)
  • Somogyi Antal: Kedves Sarolta! Örülök, hogy sikerült egy-két dolog kivételével jól leírni a livodai életet. Mivel... (2012.11.29. 17:57)
  • Somogyi Antal: Hű, ez a kommentsorozat most esett le nekem! És teljesen véletlenül a bibliai Lázárról írok. :D (2012.11.14. 23:36)
  • Somogyi Antal: :) Örülök neked Szkippi! (2012.10.13. 20:42)

2007.07.27. 09:27 Hökkentő

Ez az egész blogfolyam nem abba az irányba kezd menni, amerre szántam. Vissza tehát az eredeti mederbe!

 Miért terjed Európában ilyen erővel a lélekvándorlás hite? Ráadásul tömegesen egy nagyon profanizált kép járja róla, ami igen távol áll, pl. az általam úgy tisztelt buddhisták inkarnációtanától. Szinte bulvárszintű felfogás él a köztudatban arról, hogy a lélek történelmileg egymást követő testek szinte vég nélküli sorozatában él, ezekre az életekről a tudat látens részeiben emlékeket őriz, ami még elő is csalható, sőt sokszor spontán elő is jön. Női lapok horoszkópoldalainak szintjén áll a dolog, de megjelentek azok is, akik ebből pénzt csinálnak, beszedik a butaság vámját.

Mielőtt a nagy keleti vallások hívei nekem esnének, szeretném tisztázni, hogy itt nem az évezredes tanoknak kívánok nekimenni! Sőt, nekik is érdekük, hogy e témában a sok tévtan között rendet rakjunk.

Nos, mi is a bulvárreinkarnáció-hit forrása? A szálak a new age mozgalomhoz vezetnek. Egy a babonára és a mágiára fogékony, ugyanakkor szuggesszív képességű hölgy indította el ezt a mozgalmat a XIX. század végén. Tehát nem több ezer éves tanról van szó! A neve Helena Blavatsky. Oroszországban született, többször körbejárta a világot, de igazán kibontakozni Amerikában tudott. Jellemző rá, hogy Indiából hindu tanítók néztei miatt elzavarták. Egy híres mondása szerint, nem is India érdekelte, hanem csak azért tanulmányozta az ottani vallásokat, hogy le tudja rombolni a kereszténységet.

Követői mára több irányzatra szakadtak, vannak köztük egészen konszolidált társaságok is, de itt vannak azok a titkos rendek is, amelyek egészen érdekes, rejtett kommunikációs módszerekkel tévhiteket terjesztenek kultúránk lerombolása céljából.

Ez olyan összeesküvéselmélet-szerűem hangzik, pedig nem szándékozom ilyen ködös irányba haladni. Ha érdekel valakit, kicsit belemehetek a részletekbe!

3 komment

Címkék: incarnatio

A bejegyzés trackback címe:

https://anti-blogol.blog.hu/api/trackback/id/tr666012788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bodzavirág 2007.07.27. 09:38:13

Szívesen olvasnék a témáról részletesebben.

csorbóka 2007.07.27. 14:12:23

én is kíváncsi vagyok rá
süti beállítások módosítása