HTML

ANTIBLOG - AZ AUTONÓM GONDOLAT

Friss topikok

  • S.A.: Bálvány szobrok? Bálványszobor az, amit a pogányok imádnak. Magát a szobrot. Tudtommal a katolikus... (2014.04.01. 12:00)
  • N.: Ez nem Immaculata, mert nem a Holdon lép Mária, nem a Kígyó fejét tapossa. Ez egy Mária mennybevit... (2013.07.26. 20:04)
  • Somogyi Antal: Kedves Sarolta! Örülök, hogy sikerült egy-két dolog kivételével jól leírni a livodai életet. Mivel... (2012.11.29. 17:57)
  • Somogyi Antal: Hű, ez a kommentsorozat most esett le nekem! És teljesen véletlenül a bibliai Lázárról írok. :D (2012.11.14. 23:36)
  • Somogyi Antal: :) Örülök neked Szkippi! (2012.10.13. 20:42)

2007.03.31. 14:35 Hökkentő

 

Egy kereskedelmi média híradójából

 

Túl nagy a Názáreti Jézus nemzetbiztonsági kockázata - jelentette a farizeusok független hírügynöksége. Attól félve, hogy rómaiak a zsidókra törnek, és elpusztítják az országot és a nemzetet, rendkívüli főtanácsot hívtak össze Jeruzsálemben. Közleményükben hangsúlyozzák, készek meghozni a szükséges áldozatot, hogy semlegesítsék az istenkáromlót.

A helyszínen van tudósítónk Oppurt István. Kapcsoljuk Jeruzsálemet.

- Halló István!

- Igen, vonalban vagyok? Üdvözlöm a nézőket!

- Úgy hallottuk, hogy szélsőséges kisebbség pálmaágakkal felfegyverkezve a rendbontó pártjára állt, és kisebb csoportokban a templom környékén gyülekeznek.

- Valóban gyűlnek a templom külső udvaraiban. Számukat nem tudom pontosan megbecsülni, vagy ötvenen lehetnek, bár a BBC ezrekről beszél. A biztonsági erők mindenesetre közleményt adtak ki, hogy a helyzet urai maradnak. A félreértést bizonyos Mária és Márta házában történt csoda okozta. Egy Lázár nevű emberről azt állítják, hogy Jézus feltámasztotta a halálból. Több volt beteg is jelezte, hogy Jézus gyógyította meg. Ezek már önmagukban feltételezik a terrorveszélyt. A főtanács arra is felhívta a figyelmet, hogy veszedelmes Jézus beszédét még hallgatni is. Törvény felettinek képzeli magát, többek közt szombaton szándékosan dolgozott, tanítványait nem engedte böjtölni. Mint veszélyes elem ellen körözést adtak ki. Jól értesült források szerint a sivatag melletti Efraim városba menekült. Mindenesetre a biztonsági erők felkészültek elfogására. Fanatikus hívei szerint eljön az ünnepre. Oppurt István, Jeruzsálem.

Köszönjük István! Közben jelzik kollegáim, hogy hírügynökségek útján eljutatta a főpapok tanácsa közleményét a világ közvéleménye felé, melyben Kaifás a soros elnök kiemeli, jobb, ha egy ember hal meg a népért, mint ha az egész nemzet elveszik. Kéri továbbá a világ haladó erőit, hogy a veszedelmes rendbontótól határolódjanak el. A helyzet urai - szól a közlemény - és olyan megoldást találtak, ami nyomán néhány hét, de legkésőbb húsvét után hatvan nappal már senki fog a zavargó istenkáromló nevére sem emlékezni.

3 komment

Címkék: örömhír napi Passió

A bejegyzés trackback címe:

https://anti-blogol.blog.hu/api/trackback/id/tr906013106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miles 2009.05.15. 18:49:11

látod..... erről beszélek, amikor azt mondom, a 21 században nehezebb a mainstreammel szemben menni...

SA 2009.05.15. 20:24:11

Én meg pont azért írtam le, mert kétezer éve se volt másabb a világ.

miles 2009.05.15. 21:48:40

:) Csak az eszközök, Antal... A nagytanács azt mondott, amit akart... Fél Közel kelet sosem tudta meg, a másik feléhez meg bizonyos torzulással értek el a hirek, ráadásul több-kevesebb késéssel... Ma pedig... "celeb" lehetsz pillanatok alatt, csak a média kell hozzá.. :)
süti beállítások módosítása